torsdag 15 september 2016

Den här gången till Felia!

Min portföljs absolut största innehav är Telia. Den står för 32,6% av portföljvärdet. Det är också den aktie som backat mest för mig. Medans mina bankaktier haft en trevlig sommar och sen sommar. Så har Telia bara fortsatt ned. I skrivandets stund är aktien för mig ned ca 11,95%.











När då nyheten idag kom om att Telia riskerar att få böta hela 12 miljarder kronor. För mut och korruptions härvan i Uzbekistan. Då trodde jag nog det var tack och godnatt för den här gången. Men dagens nedgång slutade på blygsamma 0,53%. Inte alls så illa som man skulle kunna tro?

Källa:
http://www.privataaffarer.se/borsguiden/telia-forlikningsforslag-uzbekistan-ca-12-mdr-kr-ny-874313

Hur nu Telia har hamnat i den här härvan kan man ju fråga sig? Personligen är jag mest orolig för hur det hela kommer att påverka kommande utdelningar. 28 oktober delar bolaget ut 1,50 kr/aktie. Den utdelningen är knappast i fara. Frågan är nog hur kommande utdelningar under 2017 kommer att påverkas. Det kanske är dags för Telia att byta namn igen. Den här gången till Felia!


/villinvesteralitemera


6 kommentarer:

  1. Böterna borde vara inräknade i dagens kurs ;) Har själv köpt in 400 aktier för 39kr styck då jag tyckte priset var attraktivt. Hoppas på en vändning när alla skandaler lagt sig. Men Telia har ju inte den bästa historiken så risken i aktien är hög. Behåller aktierna så får vi se hur det går :) Aktier är alltid en och risk ibland går det bra ibland sämre. Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina Telia får också vara kvar. Kursen får gärna hålla sig runt 37-38 fram tills löning. Finns en liten liten risk att det blir fler då! ☺

      Radera
  2. Intressant! Det är kul hur olika man investerar och ser på saker, mycket därför jag gillar att läsa ekokomibloggar. Själv sålde jag av lite Telia igår och funderar på att sälja lite till. Du sitter väldigt tung i telecom och bank, hur tänker du kring det?

    Ha det!

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stabila utdelare är svaret på det! Tror (vet inte) dessutom när räntan förr eller senare vänder upp. Att bank aktier kommer öka i värde. Dom gör redan nu stora vinster på oss kunder.

      Radera
  3. Jag kan tycka att du är lite väl exponerad mot Telekom. Hur motiverar du detta och är detta värt risken?
    Bästa hälsningar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att risken trots allt är ganska liten. Telia kommer trots skadestånd inte gå under. Tele2 tror jag inte heller det är någon fara på taket med. Men jag håller på och köper in mig i andra områden för att få ned min stora exponering mot telekom. Men när Telia och Tele2 enligt mig blir billigare! Då är det svårt att inte köpa dom! ☺

      Radera