Reklam

onsdag 2 januari 2019

Mina mål för 2019.

Onzdagz.. Då var jobbveckan åter igång. Kan inte påstå att jag längtat till att få börja jobba igen. Men jobbet hjälper mig mot målet att kunna gå i tidig pension. Även om det just nu känns väldigt avlägset och långt bort. Men det gör mig bara mer beslutsam att fortsätta spara och investera.


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Mål för 2019.

Aktie och fondutdelning:
Preliminärt så räknar jag med nuvarande aktieantal att få ca 22 000 kr i total aktie och fondutdelningar under 2019. (2018 var aktie och fondutdelningen 16 847 kr). Men mitt mål blir därför att nå 25 000 kr i total utdelning under året. Genom att investera mera i befintliga aktier.


Nysparande:

2018 års sparande/investerande blev 87 611 kr. Därför sätter jag målet att spara 96 000 kr, dvs 8000 kr per månad under 2019.

Kommer även under Januari fylla på med något mer mål som jag anser extra viktigt att försöka nå under året. Samt fylla på med delmål som jag vill nå i år eller under kommande år.


/investeralitemera

tisdag 1 januari 2019

2018 och målen som sattes...

Tizdagzz.. Då var vi inne i 2019 och fortsätter vägen mot våra mål. Några av er når dom säkert redan under året. Och andra får precis som jag fortsätta gneta på och drömma vidare. Inför 2018 så satte jag upp några klara mål. Tänkte att jag skulle nog kunna nå dom alla utan problem. Nu vart det inte riktigt så.


Mål för 2018

Sparmål 1:
Jag ska nyspara i aktier och fonder för 75 000 kr. (Månatliga insättningar på minst 6250 kr).

Investeringsmål 1: 20 000 kr ska investeras i fonder.
Investeringsmål 2: 55 000 kr ska investeras i aktier.

Utfall:

Har under året skickat in 87 611 kr till Avanza.  Vilket ger ett snitt på ca 7300 kr per månad.
Kan därför säga att det målet har blivit nått.

Investeringsmål 1: 20 000 kr ska investeras i fonder. Inte nått, har endast köpt fonder för ca 3000 kr.
Investeringsmål 2: 55 000 kr ska investeras i aktier. Nått, då större delen av nysparandet hamnat i just aktier.(Bildkälla https://pixabay.com).

Sparmål 2:
Påbörja ett nytt fondsparande med målet att om 5 år betala av lite på ett av bolånen.
Nysparande 24 000 kr.

Utfall:

Noll kronor har avsatts till det här ändamålet. Ska ta min en riktig funderare om jag ska ge det här målet ett nytt försök eller inte?


Bolagsstämma:
Har fortfarande inte varit på någon. Så kan vi ju inte ha det! Ett besök måste göras. Men frågan är bara vilken stämma?

Utfall:

Jag har besökt noll bolagsstämmor. Så det målet kommer få ligga kvar.


Nästa inlägg kommer jag gå igenom mina mål och tankar för 2019.


/fårfunderalitemera

måndag 31 december 2018

Avstämning December..

Måndagzz.. Det är nyårsafton och det här inlägget blir inte en sammanfattning av året som gått. Näe det får nästa inlägg handla om. Istället så är det här ett inlägg om hur månaden gått jämfört med månaden innan. Som vanligt med andra ord Behöver inte vara krångligare än så. Det totala portföljvärdet steg med 0,76% till 358 756 kr jämfört med föregående månad. Vilket helt och hållet beror på dom nyinvesteringarna som gjorts under December. Att nå ett totalt värde på 400 000 kr känns just nu väldigt långt bort. Har uppdaterat fliken "innehav".
(Bildkälla https://pixabay.com ).


Gott nytt år!/funderarättmycketmera


söndag 30 december 2018

Köp när det gör som ondast...

Söndagzz.. På årets sista handelsdag. Gjorde jag årets sista investering. Fast jag egentligen inte alls hade tänkt "spendera" några pengar. Men när alla räkningar och julklappar var betalda. Så låg mitt månadssparande på sin plats och bara väntade på att få skickas iväg till Avanza. Men då började jag i stället fundera på att låta dom ligga kvar hos min bank. Till nästa månad för att ha ännu mer att investera med. Den tanken stod jag bara ut med i max 2 dagar. Sen började jag istället fundera på vart det gör som ondast nu att köpa flera aktier? Det vart därför följande inköp.


Ratos 150 st
Axfood 20 st
Swedbank 10 st
Ocean Yield 25 st(Bildkälla https://pixabay.com ).

Hade jag velat ha känslan av riktigt ont? Då fanns det faktiskt några andra alternativ som ex Medivir. Men så ont ville jag då rakt inte ha! Lite lagom ont får räcka! 

Hur agerar du på ev värdeminskningar i portföljen?/investeralitemera

torsdag 27 december 2018

En hel del minus...

Torzdagzz.. Vi börjar närma oss årets sista börsdag. Mina två stycken Avanzaportföljer är i skrivandets stund ned med minus 4,61% samt minus 10,81% (Kapitalförsäkringen). Kan med stor säkerhet säga att dom kommer att vara på minus när vi summerar 2018 också. Ja vad som säger man om det? Inte så mycket faktiskt. Har en hel del utdelningar att se fram emot under 2019. Mina innehav har blivit billigare. Sen om det är bra eller dåligt? Det lär visa sig under året som kommer. Hur som jag tycker det ska bli riktigt spännande och se vilket håll den Svenska börsen tar 2019.


(Bildkälla https://pixabay.com )


Pris är vad du betalar, värde är vad du får!
..Warren Buffett


/investeralitemera
Reklam